Wiosna w kuchni, czyli omlet z warzywami!

Składniki:
6 jaj
250 ml jogurtu naturalnego
25 dag fasolki szparagowej
kilka różyczek kalafiora
kilka łyżek zielonego groszku
2 marchewki
kilka liści sałaty masłowej
pół puszki kukurydzy
pół pęczka natki pietruszki
20 dag sera typu feta
sól
pieprz

Przygotowanie:
1. Rozdrobniony kalafior, fasolkę, groszek oraz jedną marchewkę gotujemy al dente         na parze. Jaja łączymy z jogurtem naturalnym i rozdrobnioną fetą, doprawiamy solą           i pieprzem oraz dodajemy posiekane liście sałaty. Drugą z marchwi ścinamy w długie pasy (przydatna będzie obieraczka do warzyw).
2. Ugotowane na parze warzywa wykładamy do żaroodpornego naczynia i łączymy          z „pasiastą” marchewką. Całość zalewamy przygotowaną miksturą jejeczno-jogurtową     i posypujemy kukurydzą oraz natką pietruszki. Pieczemy przez 30 minut w rozgrzanym  do temp. 180 stopni piekarniku.

2 myśli nt. „Wiosna w kuchni, czyli omlet z warzywami!

  1. Hm…Zjadlabym coś. Pięknie, smacznie i z klasa. To prawda, sobotnie śniadanie na świeżym powietrzu to jest to, a dzięki majowce w tym tygodniu trochę wiecej niż jedna sobota była.
    Gratuluje udanego debiutu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.