Sałata z mango i krewetkami!

Składniki:
mix sałat
krewetki
mango
czerwona papryka
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
papryka chili świeża lub mielona
czosnek
sok z cytryny
miód
musztarda
suszona bazylia
natka pietruszki
słonecznik
sezam
sól morska

Przygotowanie:
Krewetki macerujemy w marynacie przygotowanej z 3 łyżek oliwy z oliwek, 1 łyżki octu balsamicznego, 1 łyżeczki papryczki chili, przeciśniętego przez praskę ząbku czosnku, szczypty suszonej bazylii i soli. Odstawiamy na 30 minut, a następnie smażymy             na rozgrzanym maśle, do chwili gdy krewetki zrobią się różowe. Umytą sałatę układamy na talerzu, dodajemy pokrojoną paprykę i mango oraz usmażone krewetki. Całość posypujemy ziarnem słonecznika i sezamu oraz natką pietruszki, a następnie polewamy winegretem przygotowanym z oliwy, soku z cytryny, miodu, musztardy i soli.

Jedna myśl nt. „Sałata z mango i krewetkami!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *