Pasta jajeczna z ogórkiem małosolnym i koperkiem!

Składniki:
7 jajek
5 ogórków małosolnych
pół pęczka koperku
pół pęczka szczypiorku
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 płaska łyżka majonezu
1 płaska łyżeczka musztardy chrzanowej
sól
pieprz

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Przestudzone obieramy i drobno siekamy. Ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Siekamy koperek i szczypiorek. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy jogurt, majonez i musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Podajemy ze świeżym pieczywem. Można też serwować jako przekąskę z łódeczkami cykorii lub jako dodatek do wędlin. Jednym słowem wachlarz możliwości.

Jedna myśl nt. „Pasta jajeczna z ogórkiem małosolnym i koperkiem!

  1. Uwielbiam pastę jajeczną! Kojarzy mi się z czasami dzieciństwa, jedliśmy ją na okrągło. Nasza pasta była trochę inna ale ten przepis brzmi świetnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.