Omlet z warzywami!

Składniki:
3 jajka
1 szklanka fasolki szparagowej
1 szklanka różyczek brokuła
1/2 czerwonej papryki
1/2 żółtej papryki
3 plasterki żółtego sera
6 plasterków kiełbasy krakowskiej suszonej z indyka
1 łyżka oliwy z oliwek
4 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie:
Fasolkę i brokuła gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 3 minuty. Następnie lekko podsmażamy na patelni z rozgrzaną oliwią z oliwek. Kolejno na patelnię dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Rozmącone jajka łączymy z posiekanym szczypiorkiem i pietruszką, a także pokrojonym w mniejsze kawałki serem. Przygotowaną miksturę doprawiamy solą i pieprzem i delikatnie wylewamy na podsmażone warzywa. Na wierzchu układamy plasterki kiełbasy. Patelnię przykrywamy przykrywką i trzymamy na małym ogniu przez ok. 8 minut. Gdy omlet jest ścięty przy pomocy pokrywki przekładamy go na drugą stronę i znów przykrywamy na kolejne 7-8 minut. Gotowy omlet kroimy w trójkąty i podajemy wedle uznania na ciepło lub zimno. Schłodzony w lodówce stanowi wymarzony posiłek w upalny dzień.

2 myśli nt. „Omlet z warzywami!

  1. Bardzo ciekawa potrawa, jadłem ją pierwszy raz w życiu i mam nadzieję, że nie ostatni, gorąco polecam ! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *