Letni deser z jagodami!

Składniki dla 6 osób:
500 ml śmietanki kremówki
400 g serka waniliowego
225 g herbatników
100 g masła
4 łyżki cukru pudru
jagody (ilość według uznania, im więcej tym lepiej :))

Przygotowanie:
Herbatniki rozkruszamy i łączymy z miękkim masłem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy przez 10 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier puder oraz serek waniliowy. Do półmiska nakładamy kilka łyżek śmietany, garść podpieczonych herbatników oraz sporą ilość jagód. Dekorujemy listkami mięty lub melisy.

3 myśli nt. „Letni deser z jagodami!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.